Commerzbank: Η διάσωση πρέπει να έλθει από την ίδια την Ελλάδα

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 11:46

Μια απλή απομείωση του ελληνικού χρέους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση διάσωση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle.

Εν όψει της συνόδου κορυφής της Κυριακής και ερωτηθείς εάν ενδεχόμενη απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους άνω του 21% θα αποτελέσει λύση για το ελληνικό πρόβλημα, ο Κρέμερ απαντά «όχι» και εξηγεί: «Μια απλή απομείωση του ελληνικού χρέους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση διάσωση. Εάν οι Έλληνες δεν μπορούν να σωθούν μόνοι τους, δηλαδή να ανοίξουν στον ανταγωνισμό το συνολικό τους οικονομικό σύστημα και να μειώσουν τα ελλείμματά τους, σε μερικά χρόνια θα επιστρέψουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα. Σε τελική ανάλυση, η διάσωση θα έλθει από την ίδια την Ελλάδα. Προς το παρόν τα πράγματα δεν παραπέμπουν σε αυτό, καθώς οι Έλληνες δεν κατάφεραν να μειώσουν το έλλειμμά τους, μολονότι το είχαν υποσχεθεί».

Ο Γερμανός οικονομολόγος αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζει πάντως ότι «αυξάνεται ο κίνδυνος οι χώρες της Ευρώπης που απογοητεύονται από τις ελληνικές εξελίξεις, κάποια στιγμή να κλείσουν την στρόφιγγα των δανείων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα