Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, ενώ τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν η Toytoa Motor Corp. και η Samsung Electronics Co., μετά την πρόβλεψη για τα κέρδη της General Electric Co., η οποία απομάκρυνε την ανησυχία, ότι η υποχώρηση των εταιρικών εσόδων στις ΗΠΑ θα περιορίσουν τη ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά.

«Εξαγωγικές εταιρείες, όπως η Toyota, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για μια καλή επένδυση», ανέφερε ο Ken Yamada, αναλυτής στην Kayne Anderson Rudnick Investment Management LLC, o οποίος διαχειρίζεται εννέα δισ. δολ. σε μετοχές, σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπληρώνοντας : «Είναι ανακουφιστικό να βλέπεις εταιρείες, όπως η General Electric, να εμφανίζουν μεγάλα κέρδη, τη στιγμή που πολλές είναι εκείνες οι οποίες ανακοινώνουν χαμηλότερα». Στις επενδύσεις του, περιλαμβάνονται μετοχές όπως της Toyota και της SMC Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο παραγωγής αεροκίνητου εξοπλισμού.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρημαστιστήριο του Τόκυο, κέρδιζε ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στις 9.335,07 μονάδες, στις 11 π.μ., τοπική ώρα, και σημείωσε για πρώτη ημέρα άνοδο, σε σύνολο τεσσάρων ημερών. Ο δείκτης Topix κέρδιζ 1,7%, φθάνοντας στις 916,08 μονάδες, παραμερίζοντας τις απώλειες του 4,5%, που εμφάνισε σε χρονικό διάστημα τριών ημερών.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,4% και κινείτο ανοδικά, για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,6% και στη Σιγκαπούρη ο Straits Times, ποσοστό 0,9%, μετά από τα χαμηλότερα επίπεδα χρονικού διαστήματος 11 μηνών, στα οποία έφθασε.

Ανοδικά κινούντο και οι δείκτες στο Χογκ Κογκ, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδονησία, ενώ απώλειες σημείωνε ο δείκτης στις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα