Αύξηση 85% στα κέρδη της Apple

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 12:17

Αύξηση 85% εμφάνισαν τα ετήσια καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο, Apple, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγορές.

Αύξηση 85% εμφάνισαν τα ετήσια καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο, Apple, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγορές. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν σχεδόν 5% στις χθεσινές μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της για την ετήσια χρήση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 25,9 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιοποιεί η Apple μετά το θάνατο του συν-ιδρυτή της, Στιβ Τζομπς.

Η απογοήτευση της Wall Street επικεντρώνεται στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, κατά τη διάρκεια του οποίου η εταιρεία δεν παρουσίασε κανένα σημαντικό νέο προϊόν.

Η Apple πούλησε το εν λόγω τρίμηνο 17,1 εκατομμύρια iPhone, 21% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και 11,1 εκατομμύρια iPad, 166% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις των iPhone θα ανέρχονταν σε 20 εκατομμύρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα