Εως την Τετάρτη, όχι την Κυριακή, οι αποφάσεις για την κρίση χρέους

Αίτημα για άμεσες διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 20:18
UPD:23:58

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Αγκελα Μέρκελ (αριστερά) ανακοινώθηκε ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την κρίση χρέους πριν τη διεξαγωγή μιας δεύτερης συνόδου που θα γίνει το αργότερο έως την Τετάρτη. (Φωτογραφία αρχείου).

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σε βάθος μία παγκόσμια λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, όμως δεν θα ληφθούν αποφάσεις πριν τη διεξαγωγή μιας δεύτερης Συνόδου, που θα γίνει έως την Τετάρτη το αργότερο.

Αυτό αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Γαλλίας και της Γερμανίας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η Γαλλία και η Γερμανία επιθυμούν να αρχίσουν αμέσως διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες ομολογιούχους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα - Μέρκελ - Σαρκοζί

Aργά το βράδυ έγινε γνωστό πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και το ζήτημα με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος «αντιλαμβάνονται πλήρως το επείγον των ζητημάτων στην Ευρωζώνη

και εργάζονται προκειμένου να καταλήξουν σε μια συνολική λύση που ανταποκρίνεται στην πρόκληση και που επίσης θα είναι πολιτικά βιώσιμη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα