Αύξηση 15% των πωλήσεων κινητών το 2003 διεθνώς, προβλέπει η Nokia

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 12:53
UPD:12:56

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 15%, εκτιμάται να σημειώσουν το 2003, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, σε διεθνές επίπεδο, αποτέλεσμα της αντικατάστασης των παλαιών μοντέλων από νέα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Nokia Oyj στις ΗΠΑ, Kari-Pekka Wilska.

Ο ρυθμός της ανάπτυξης, ενδέχεται να είναι τρεις φορές πιο ταχύς από τον ρυθμό του 5% που αναμένει φέτος η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Οι πωλήσεις, μειώθηκαν το 2001 για πρώτη φορά, καθώς οι καταναλωτές δεν είχαν λόγο να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

«Η αντικατάσταση των παλαιών μοντέλων από νέα, είναι ο κύριος μοχλός αύξησης των πωλήσεων», ανέφερε ο Wilska χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους μετόχους της εταιρείας.

Η Nokia, η οποία προγραμματίζει σήμερα να παρουσιάσει το πιο εξελιγμένο μοντέλο της αγοράς, βασίζεται στην ταχύτερη παροχή υπηρεσιών μουσικής, βίντεο και απ' ευθείας μετάδοσης αθλητικών γεγονότων, προκειμένου να αυξήσει τη ζήτηση.

Η ανάπτυξη θα φθάσει σε υψηλά επίπεδα το ερχόμενο έτος, εάν τους καταναλωτές προσελκύσουν τα νέα μοντέλα και εφ' όσον οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες, που αυτά απαιτούν, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Lauri Kivinen, σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, η Nokia προβλέπει, ότι, οι πωλήσεις κινητών φέτος θα υπερβούν τα 400 εκατ. κομμάτια, έναντι 380 εκατ. που ήταν πέρυσι. Τον Ιούνιο, είχε ανακοινώσει, ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν περισσότερο από το 10% το 2003 και εντεύθεν, μετά την αύξηση που αυτές θα σημειώσουν από 3% έως 10%, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι μετοχές της Nokia, αυξήθηκαν κατά 81 σεντς ή 6,2%, φθάνοντας στα 14,14 ευρώ, στις 12:07' μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι, τοπική ώρα. Η μετοχή, έχασε συνολικά ποσοστό 52% το τρέχον έτος, σε σύγκριση με απώλειες της τάξης του 39% του δείκτη Dow Jones Euro Stoxx 50.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα