Ρόμπεϊ - Μπαρόζο: Στόχος η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 06:27
UPD:08:39

Η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα αποτελεί τμήμα του συνολικού πακέτου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη, δήλωσαν οι πρόεδροι της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης καλωσόρισαν την πρόσφατη ψήφιση των μέτρων από το ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και την απόφαση να εκταμιευθεί η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε ότι αναμένεται από τις ελληνικές αρχές αποφασιστική δέσμευση για την επίτευξη δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Επισήμανε παράλληλα ότι το δεύτερο πρόγραμμα διαμορφώνεται με την αξιόπιστη συμμετοχή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επί τη βάση της έκθεσης της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Κ. Λαγκάρντ: Ικανοποιητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Την ικανοποιητική, όπως την χαρακτήρισε, πρόοδο στις διαπραγματεύσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη διάρκεια της συνόδου κορυφής χαίρετισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Η Κρ. Λαγκάρντ μετά τη σύνοδο της Ευρωζώνης

Η Κρ. Λαγκάρντ μετά τη σύνοδο της Ευρωζώνης

«Σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος, ήταν πραγματικά μια αποτελεσματική σύνοδος και ελπίζω ότι βρισκόμαστε πραγματικά στην σωστή κατεύθυνση για την Τετάρτη», ημέρα της δεύτερης έκτακτης συνόδου με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων αντίδρασης της ΕΕ στην κρίση χρέους, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.

Γ. Παπανδρέου: Aναζητούμε καθαρή και μόνιμη λύση

Στόχος της Ελλάδας είναι η εξεύρεση μιας οριστικής, βιώσιμης και καθαρής λύσης αναφορικά με το δημόσιο χρέος, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωζώνης http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2078176 .

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
«Aναζητούμε καθαρή και μόνιμη λύση»

«Aναζητούμε καθαρή και μόνιμη λύση»

Επανέλαβε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτοφανή προσπάθεια και πως ποτέ κανένας λαός στην Ευρώπη δεν έχει σηκώσει παρόμοιο βάρος. Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, η εθνική αυτή προσπάθεια αναγνωρίζεται από όλους.

«Είμαστε ένας περήφανος λαός και δικαιούμαστε το σεβασμό». Στόχος μας, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ελάφρυνση του χρέους, το βάρος του οποίου είναι δυσβάσταχτο, και πρέπει να μειωθεί «για να ανασάνουμε».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα