Πορτογαλία: «Όχι» σε νέο σχέδιο διάσωσης

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 16:16
UPD:18:38

«Αυτό που θέλουμε είναι να αναπροσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στην πραγματικότητα, όχι να ζητήσουμε ένα νέο πρόγραμμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Πάσος Κοέλιο αναφερόμενος στην ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων λιτότητας το 2012.

H Πορτογαλία πρέπει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και να αποφύγει ένα νέο σχέδιο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως η Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Πάσος Κοέλιο σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό που θέλουμε είναι να αναπροσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στην πραγματικότητα, όχι να ζητήσουμε ένα νέο πρόγραμμα», είπε αναφερόμενος στην ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων λιτότητας το 2012 σε σχέση με την αρχική συμφωνία.

Ο Κοέλιου υπογράμμισε ακόμη ότι η μη εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα θα καθιστούσε "ακόμη πιο δύσκολο" το έργο της Πορτογαλίας.

«Χωρίς αυτή τη λύση δεν θα έχουμε χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη και χώρες όπως η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερες δυσκολίες προκειμένου να επιτύχουν την οικονομική ανάκαμψη, καθώς θα ενταθεί η ανασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να μειώσει το έλλειμμα της χώρας στο 4,5% μέχρι τα τέλη του 2012 η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας σκοπεύει να επιβάλει νέα, δρακόντεια μέτρα λιτότητας που, όπως παραδέχτηκε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, θα είναι «πολύ βαριά» για τους Πορτογάλους.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», τόνισε, προειδοποιώντας ότι αν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της «το τίμημα θα είναι πολύ υψηλό».

Πηγές: Reuters, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα