Εντείνονται οι πιέσεις στην Κίνα για ταχύτερη ανατίμηση του γιουάν

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 21:23

Νέες πιέσεις στον Κινέζο ομόλογό του, Χου Τζιντάο αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανατίμηση του γιούαν έναντι του δολαρίου.

Νέες πιέσεις στον Κινέζο ομόλογό του, Χου Τζιντάο αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανατίμηση του γιούαν έναντι του δολαρίου, όπως ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον η υφυπουργός Οικονομικών, Λάελ Μπράιναρντ.

Αυτό θα γίνει, όπως διευκρίνισε η Μπράιναρντ, σε μια σειρά άτυπων συνόδων κορυφής έως τα μέσα Νοεμβρίου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά σειρά στο πλαίσιο της συνόδου της G20, εν συνεχεία στο Φόρουμ για τη Συνεργασία στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και, τέλος, στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ν.Α. Ασίας.

«Σε αυτές τις διπλωματικές διαδικασίες θέλουμε να προκαλέσουμε μια εξέλιξη, τα πράγματα να προχωρήσουν» όσον αφορά τη διμερή ισοτιμία με το γιούαν, εξήγησε η αξιωματούχος.

Χαρακτήρισε ακόμη σκόπιμη την καθυστέρηση της δημοσίευσης επίσημης αμερικανικής έκθεσης, με θέμα τις συναλλαγματικές πρακτικές των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων, που επρόκειτο να δημοσιευτεί στις 15 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε η Μπράιναρντ, η έκθεση θα δημοσιευτεί περί τις 15 Νοεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα