Ιταλία: Έως 15/11 η δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 22:11
UPD:22:12

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να ανέλαβε τη δέσμευση να δημιουργήσει ειδική επιτροπή, με έγκυρες προσωπικότητες, για την μείωση του δημόσιου χρέους και για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Τη δέσμευση να παρουσιάσει την αναλυτική έκτακτη δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη μέχρι τις 15 Νοεμβρίου φέρεται να ανέλαβε απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Από τα όσα διαρρέουν από την διάσκεψη των Βρυξελλών, στο οριστικό κείμενο της επιστολής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύεται να δημιουργήσει ειδική επιτροπή, με έγκυρες προσωπικότητες, για την μείωση του δημόσιου χρέους και για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Προβλέπεται επίσης η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής μετάθεσης δημοσίων υπάλληλων σε κάθε τομέα και κρατική υπηρεσία, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να προσφεύγει μαζικότερα στο ταμείο ανεργίας και στην μείωση, αν χρειασθεί, του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, από το Μάρτιο του 2012 πρόκειται να απελευθερωθεί οριστικά το ωράριο των καταστημάτων, ενώ αναμένεται να εξασφαλισθούν δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα στην επόμενη τριετία από τις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα