Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 10:09

* ΕΞΠΡΕΣ: Παζάρι μέχρι το πρωί για το χρέος της Ελλάδας

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Σκληρή διαπραγμάτευση Μέρκελ-Σαρκοζί με τις τράπεζες για haircut 50%".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σύνοδος-θρίλερ. Σφίγγει ο κλοιός στις τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Στόχος η διαγραφή χρέους 102 δισ. Επί ξυρού ακμής η συμφωνία με τους τραπεζίτες. Haircut με νέα ομόλογα και μετρητά. Στα 130 δισ.η νέα δανειακή σύμβαση".

* ΚΕΡΔΟΣ: Σε μόνιμη επιτήρηση η Ελλάδα

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρές διαπραγματεύσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω οξύτατων διαφωνιών. Κούρεμα χρέους περί το 50% και ευρωπαϊκή, ασφυκτική κηδεμονία για τη χώρα μας έδειχναν έως τα ξημερώματα σήμερα όλοι οι οιωνοί της Ιστορικής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Θρίλερ για "κούρεμα" 50% και μείωση χρέους 100 δισ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά θρίλερ των τελευταίων ετών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στη διάρκεια της νύχτας, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσπαθούν να πείσουν τους ιδιώτες επενδυτές να δεχθούν εθελοντικά τη απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%, ώστε να προλάβουν σήμερα το πρωί μια μεγάλη αναταραχή στις ευρωπαϊκές αγορές".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα