Νέα άνοδος στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Πάνω από τις 9.500 μονάδες ο Nikkei
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2002 09:56
UPD:10:00

ΚΕΡΔΗ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι βασικοί δείκτες του ιαπωνικού χρηματιστηρίου. Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 209,52 μονάδες ή 2,25% και διαμορφώθηκε στις 9.530,44 μονάδες κλείνοντας για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα πάνω από το επίπεδο των 9.500 μονάδων. Ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 9.572 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε και πάλι στον κλάδο των τραπεζών εν μέσω προσδοκιών ότι η κυβέρνηση Κοϊζούμι θα προβεί στη λήψη μέτρων για τη στήριξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Επικεφαλής της ανοδικής τάσης τέθηκε και σήμερα ο τίτλος της Mizuho Holdings, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 6,69%.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να διαθέσει κρατικά κεφάλαια, προκειμένου να βοηθήσει τις τράπεζες να απαλλαγούν από τα επισφαλή δάνεια.

«Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ελπίζουν ότι θα ληφθούν πρόσθετα κυβερνητικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος των επισφαλών δανείων», δήλωσε στο "Bloomberg" ιάπωνας διαχειριστής κεφαλαίων στην Daiwa Asset Management.

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Μασαζούρο Σιοκάουα στη σύνοδο του Ομίλου των Επτά, που αρχίζει σήμερα, αναμένεται να διαμηνύσει στους ομολόγους του ότι η ιαπωνική κυβέρνηση προτίθεται ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διάθεση κεφαλαίων προς τις τράπεζες μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι τα επισφαλή δάνεια των ιαπωνικών τραπεζών υπολογίζονται σε 52 τρισ. γιεν (423 δισεκ. δολάρια).

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και σήμερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τη μετοχή της Τoyota να κλείνει με άνοδο της τάξεως του 2,21%. Στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού, ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων της ιαπωνικής Toyota Motor στην Ευρώπη εξέφρασε την πεποίθησή του για την πώληση ενός εκατ. αυτοκινήτων στην Ευρώπη μέχρι το 2005. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, η Toyota διέθεσε προς πώληση 432.890 αυτοκίνητα, κατά 13,5% περισσότερα έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, ο δείκτης ανεργίας στην Ιαπωνία διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο 5,4% του ενεργού πληθυσμού, ενώ ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 50.000 άτομα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/27/247809.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα