MobilCom AG : Απόλυση 1.850 υπαλλήλων

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2002 13:00
UPD:13:10

Στη μείωση του προσωπικού της κατά το 1/3, προκειμένου να εξοικονομήσει το ποσόν των 130 εκατ. ευρώ (127 εκατ. δολ.) και να κατασκευάσει το δικό της δίκτυο θα προχωρήσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MobilCom AG.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, η εταιρεία θα απολύσει 1.850 εργαζομένους, από το σύνολο των 5.000 που απασχολεί, για να επιστρέψει στην κερδοφορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2003, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση, προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Με τη μείωση του προσωπικού, η MobilCom ελπίζει ότι θα σιγουρέψει την κρατική οικονομική βοήθεια ύψους 400 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο δεν έκανε ο γαλλικός της εταίρος, France Telecom S.A., προ δύο εβδομάδων.

Οι μετοχές της εταιρείας, κέρδισαν συνολικά ποσοστό 17% ή 35 σεντς, φθάνοντας στα 2,45 ευρώ η μία στις 10:55' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Συνολικά, φέτος, έχουν απωλέσει ποσοστό 90%.

Η κρατική τράπεζα, «Kreditanstalt fur Wiederaufbau», έδωσε ήδη στην MobilCom 50 εκατ. ευρώ από το πακέτο οικονομικής βοήθειας που υποσχέθηκε ο Γερμανός καγκελλάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ - πριν από τις εκλογές - την περασμένη εβδομάδα. Η τράπεζα, μαζί με την «Landesbank Schleswig-Holstein», εξετάζουν το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας, προκειμένου να της χορηγήσουν και το υπόλοιπο ποσόν.

Η MobilCom, της οποίας το χρέος υπερβαίνει τα έξι δισ. ευρώ, από την αγορά της άδειας κινητής τηλεφωνίας, αλλά και της αντίστοιχης για να φτιάξει το δικό της δίκτυο, πρέπει να καταβάλλει επιπλέον αυτόν τον μήνα το ποσόν των 4,7 δισ. ευρώ από δάνεια που έχει πάρει συνολικά από 17 τράπεζες, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», ενώ ζήτησε από την France Telecom, να μπει εγγυητής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα