Νέα παρέμβαση της Ιαπωνίας για το γεν

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 09:56

Νέα παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος πραγματοποίησε σήμερα η Ιαπωνία με στόχο της ανακοπή της ανόδου του γεν και τη «θωράκιση» της οικονομίας της. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην πώληση γεν, για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Νέα παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος πραγματοποίησε σήμερα η Ιαπωνία με στόχο της ανακοπή της ανόδου του γεν και τη «θωράκιση» της οικονομίας της.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην πώληση γεν, για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, μετά την εκτίναξη του ιαπωνικού νομίσματος σε νέο ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιουν Αζούμι, ανακοίνωσε ότι το Τόκιο παρενέβη στην αγορά στις 10:25 (τοπική ώρα) και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει μέχρι να ικανοποιηθεί από τα αποτελέσματα.

Η νέα αυτή παρέμβαση της Ιαπωνίας στην αγορά συναλλάγματος έρχεται έπειτα από τις προειδοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων, ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή της όσον αφορά στην άνοδο του γεν, και λίγες μέρες πριν τη σύνοδο του G20 στις Κάννες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα