Aρνητικό κλίμα στη Νέα Υόρκη

Πτώση 11% σημειώνει η μετοχή της Philip Morris
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2002 17:36
UPD:17:38

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται από την αρχή της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από μία σειρά αποθαρρυντικές εταιρικές ανακοινώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Philip Morris, η υπ' αριθμόν ένα καπνοβιομηχανία στον κόσμο, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/27/247829.htm .

Επιπλέον, η SBC Communications ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο τα έσοδά της μειώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ η Lehman Brothers υποβάθμισαν τις αξιολογήσεις τους για τη μετοχή της General Electric.

Οι μετοχές των εταιρειών Philip Morris και General Electric υποχωρούν κατά 11,16% και 5,08% αντιστοίχως οδηγώντας το δείκτη Dow Jones σε πτώση κατά 1,34%.

Πτωτικά κινείται και ο Nasdaq, ο οποίος αυτή την ώρα έχει διαμορφωθεί στις 1.214 μονάδες μειωμένος κατά 0,57%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου το εγχώριο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,3% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ η αρχική οικονομία έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξεως του 1,1%.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σημείωσε το Σεπτέμβριο πτώση για τέταρτο κατά σειρά μήνα και βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο σημείο από το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στις 86,1 μονάδες, από 86,2 μονάδες τον Αύγουστο. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 86,2 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Ως βασικές αιτίες για την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος αναφέρονται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράκ και οι αναγγελίες νέων απολύσεων από πολλές αμερικανικές εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα