Ιταλία: Συνεδριάζει η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 11:43

«Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, συγκάλεσε για σήμερα, 2 Νοεμβρίου, στις 15:00 στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, την επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ιταλίας, η οποία απαρτίζεται από τις ανώτατες οικονομικές αρχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

«Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, συγκάλεσε για σήμερα, 2 Νοεμβρίου, στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, την επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκτός από τον Τρεμόντι, στην επιτροπή συμμετέχουν ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Βιτόριο Γκρίλι, ο πρόεδρος του Isvap (Ινστιτούτο Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλειών και Ασφαλειών Κοινής Ωφελείας), Τζιανκάρλο Τζανίνι, και ο πρόεδρος της χρηματιστηριακής αγορά Consob, Τζουζέπε Βέγκας.

Η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η οποία συστάθηκε το 2008 στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, συνέρχεται τακτικά, κυρίως όταν το κλίμα στις αγορές είναι δύσκολο, για να εκτιμήσει την κατάσταση στον ιταλικό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα