Έλληνας «στο τιμόνι» του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 14:59

Οι επικεφαλής των αεροδρομίων όλου του κόσμου εξέλεξαν ομόφωνα το Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννη Παράσχη, ως Πρόεδρο για την επόμενη διετία.

H εκλογή ανακοινώθηκε χθες, 1η Νοεμβρίου 2011, κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) - η «φωνή» των αεροδρομίων του κόσμου - είναι η επίσημη παγκόσμια ένωση αεροδρομίων και αριθμεί 580 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 1.650 αεροδρόμια σε 179 χώρες. Tο ACI World έχει οργανώσει τις δραστηριότητές του ανά τον κόσμο σε 5 γεωγραφικές περιοχές (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική/Καραϊβική, Βόρειο Αμερική/Ειρηνικό) και τα αεροδρόμια - μέλη του εξυπηρετούν άνω του 96% της παγκόσμιας επιβατικής αεροπορικής κίνησης, ενώ το 2010 υποδέχθηκαν πάνω από 5 δισεκατομμύρια επιβάτες.

Ο κ. Παράσχης υπήρξε από το Νοέμβριο του 2009 Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), ενώ επίσης διετέλεσε για 2 συνεχόμενες θητείες (2007-2009) Πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe). Ο κ. Παράσχης διαδέχεται στην Προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων τον Πρόεδρο του Αεροδρομίου του Σίδνεϊ, κ. Max Moore- Wilton. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, κ. Frederic Piccolo.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα