Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 10:07

Απεργίες – συγκεντρώσεις:

- Εναρξη της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των δικηγόρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Σχεδόν το σύνολο των προγραμματισμένων δικών θα αναβληθεί.

- 18.00 Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

- 18.00 Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ και των Πρωτοβάθμιων συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος, κατά της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

- Νέα δίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων στον τηλεοπτικόο σταθμό Alter να διεξαχθεί συνέλευση, όπου θα αποφασίσουν τις μελλοντικές τους ενέργειες για την καταβολή των οφειλομένων αποδοχών τους.

Υπόλοιπη επικαιρότητα:

- 11.30 Έκτακτη σύνοδος κορυφής μεταξύ των ηγετών των ευρωπαϊκών κρατών που βρίσκονται ήδη στις Κάνες, ενόψει της Συνόδου των G20, με αποκλειστικό θέμα την κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία. Παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

- Κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ στις Κάννες, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G20. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του προέδρου των ΗΠΑ με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας θα βρεθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, υπό το φως των αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

- 18.00 Συνέχεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Η σημερινή συζήτηση θα διεξαχθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

- Εναρξη της Συνόδου των ηγετών της G-20Σ στις Κάννες, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

- 10.00 Τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου από το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, στη Σχολή Ικάρων (Δεκέλεια Αττικής), παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη.

- 13.00 Τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, από το νέο αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Βάρη Αττικής), παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη.

- 13.30 Επίσκεψη της ελληνικής ομάδας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πληροφορικής στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

- Συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του νέου φορέα για την κρουαζιέρα και της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και Φορέων Ναυτιλίας με τον πρόεδρο και τα στελέχη της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς . Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της συνεργασίας του νέου φορέα με την Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας και οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρας.

- Ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. για το εννεάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα Δ.Π.Χ.Α.

- 15.00 Η πολιτική κηδεία στο νεκροταφείο Αμαρουσίου του Κώστα Τζιαντζή, ηγετικής φυσιογνωμίας του αντιδικτατορικού αγώνα και της Αριστεράς, ο οποίος απεβίωσε, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 63 ετών.

- 18.30 Εκδήλωση με θέμα την «Ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29). Την εκδήλωση διοργανώνει Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και την υποστήριξη της ICAP Group

- Ναυτιλιακό συνέδριο με θέμα «Η Ναυτιλία στο Σταυροδρόμι», στο Αμερικάνικο Κολλέγιο DEREE. Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματεύεται την κατάσταση της εμπορικής ναυτιλίας σήμερα καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει όσον αφορά στους στόλους, τη χρηματοδότηση, τη φορολογία, την ασφάλεια και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θα διεξαχθεί από τις 10:00 έως τις 3:00 π.μ.

- Διήμερο συνέδριο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, υπό τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν επιλεγμένοι εκπρόσωποι εθελοντικών οργανισμών από όλη την Ευρώπη, θα γίνει ανάλυση για τον κόσμο του εθελοντισμού από την οπτική γωνία των ίδιων των εθελοντικών οργανώσεων.

Πολιτιστικά:

- 20.30 Μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, στο Μέγαρο Μουσικής,. Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο, με την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, παρουσιάζει μέσα από τη συνεργασία ποιητικού και πεζού λόγου, μουσικής και εικόνας, τις κυρίαρχες όψεις της ευαισθησίας και έκφρασης του μεγάλου ποιητή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα