Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 10:00

* ΕΞΠΡΕΣ: Παράταση της αβεβαιότητας με ζητούμενο τη συναίνεση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου ανακοίνωσε τη ματαίωση του δημοψηφίσματος και ζήτησε την επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου με 180 ψήφους από τη Βουλή, εμμένοντας παράλληλα στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μέτεωρο βήμα διάσωσης. Προσπάθεια εθνικής συνεννόησης μετά το σοκ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επείγουσες πρωτοβουλίες για την αναζήτηση μιας κυβέρνησης συνεννόησης, η οποία, ολοκληρώνοντας το μετέωρο βήμα, θα διασφαλίσει τους όρους της ομαλής πορείας της χώρας και θα οδηγήσει εν συνεχεία συντεταγμένα σε εκλογές, ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λύνοτας την κατάσταση πολιορκίας που προκάλεσε ο ίδιος με την -οριστικά ματαιωμένη πλέον- απόφασή του για δημοψήφισμα".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ολα στην κόψη του ξυραφιού

Η εφημερίδα γράφει ότι "επί ξυρού ακμής βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Οι διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας κινούνται ως εκκρεμές άλλοτε μπρος άλλοτε πίσω, ενώ απολύτως ορατό είναι το ενδεχόμενο οι βουλευτές του ΠαΣοΚ να μην παράσχουν απόψε τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πολιτικό χάος".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Βήματα συναίνεσης φέρνει η απειλή της κατάρρευσης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπό την απειλή της απολύτου κατάρρευσης της χώρας, στην οποία θα οδηγούσε η αποχώρηση από τη Ζώνη του Ευρώ, δρομολογήθηκαν, χθες, σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί από τα κορυφαία πολιτικά κόμματα απόλυτη διαβεβαίωση ότι έκλεισε οριστικά η πόρτα στο χάος, την οποία άνοιξε η προκήρυξη δημοψηφίσματος".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα