Μπ. Ομπάμα: Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει την κρίση

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 18:00
UPD:18:03

«Μετά από συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους το τελευταίο διήμερο, είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να σταθεί στο ύψος των δύσκολων αυτών περιστάσεων», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής του G20 στις Κάννες.

Την πεποίθηση του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντεπεξέλθει στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει εξέφρασε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής του G20 στις Κάννες.

«Συναντηθήκαμε στις Κάννες για να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους φίλους μας με ποιον τρόπο μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους».

«Μετά από συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους το τελευταίο διήμερο, είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να σταθεί στο ύψος των δύσκολων αυτών περιστάσεων», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, ο Ομπάμα εξηύρε την αποφασιστικότητά της Κίνας να επιτρέψει την ευελιξία του νομίσματός της, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «καθοριστικής σημασίας» για την παγκόσμια ανάπτυξη.

«Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα της Κίνας να ενισχύσει την ευελιξία του γιουάν. Είναι κάτι που έχουμε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό και πιστεύουμε ότι συνιστά αποφασιστικό βήμα για την τόνωση της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα