SocGen: Σε ύφεση η ευρωζώνη το 2012

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 12:32
UPD:12:53

Σε ύφεση αναμένεται να εισέλθουν οι οικονομίες της ευρωζώνης την επόμενη χρονιά, ενώ χαμηλότερη θα είναι η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Societe Generale.

Σε ύφεση αναμένεται να εισέλθουν οι οικονομίες της ευρωζώνης την επόμενη χρονιά, ενώ χαμηλότερη θα είναι η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα, σύμφωνα με τη Societe Generale.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η γαλλική τράπεζα αναφέρει ότι οι συνθήκες χρηματοοικονομικών πιέσεων θα ωθήσουν προς τα πάνω τα πιστωτικά κόστη και θα πλήξουν την εμπιστοσύνη. Προειδοποιεί επίσης ότι οι επιχειρήσεις «παγώνουν» τις προσλήψεις και τα επενδυτικά σχέδια, καθώς η κρίση έχει μετακινηθεί από τη χρηματοοικονομική σφαίρα στην υποβάθμιση της εμπιστοσύνης στην πραγματική οικονομία.

«Ο αντίκτυπος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έχει αποδειχθεί μεγαλύτερος απ' ότι αναμενόταν προηγουμένως και θεωρούμε πλέον πως η ύφεση είναι αναπόφευκτη», γράφει αναλύτρια της SocGen.

Όπως σημειώνει, η χρηματοοικονομική πίεση ενδέχεται να μετριαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2012 «αν όλα πάνε καλά». Ωστόσο, στην ευρωζώνη αναμένεται μηδενική ανάπτυξη ή συρρίκνωση την επόμενη χρονιά, ενώ στις ΗΠΑ ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 1,4% και στην Κίνα στο 8,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα