Revoil: Μείωση τιμής - στόχου από Merit

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 15:46

Στα 1,60 ευρώ από 1,70 ευρώ μείωσε η Merit την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Revoil, διατηρώντας τη σύσταση «buy».

«Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά το Α εξάμηνο του έτους επιβεβαιώνουν τη στρέβλωση που υπάρχει μεταξύ της τιμής της εταιρείας στο ταμπλώ και της δίκαιας τιμής της εταιρείας. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε την αύξηση των καθαρών κερδών κατά 34%, κάτι που οφείλεται από τη μια στο ανοδικό μερίδιο αγοράς της εταιρείας σε μια φθίνουσα αγορά πετρελαιοειδών και από την άλλη τις νέες δραστηριότητες της εταιρείας στον κλάδο της ναυτιλίας», αναφέρει σε έκθεσή της η χρηματιστηριακή.

Όπως σημειώνει, ο παραδοσιακός κλάδος ενασχόλησης της εταιρείας έχει πληγεί από την αύξηση της φορολογίας που επηρεάζει αρνητικά τον όγκο πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών λιανικής πώλησης.

Παρά το αρνητικό κλίμα στον κλάδο των καυσίμων που συνοδεύεται από διψήφια πτώση του όγκου των πωλήσεων σε ορισμένες κατηγορίες, η Revoil πέτυχε μια αύξηση του όγκου πωλήσεων σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνες, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο αγοράς της, επωφελούμενη από τις ανακατατάξεις στον κλάδο και από τις προσθήκες νέων και πιο αποδοτικών πρατηρίων.

Το μερίδιό της στην αγορά ανέρχεται, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, στο 8,5% με προσδοκίες για περεταίρω άνοδο μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 λόγω των νέων πρατηρίων.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι πωλήσεις της Revoil αυξήθηκαν κατά 17,8%, λόγω της αυξημένης τιμής των καυσίμων αλλά και της αύξησης στους συνολικούς όγκους πώλησης κατά 10,3%.

Όπως τονίζει η Merit, η πρόσφατη επέκταση της εταιρείας στη ναυτιλία αποφέρει ήδη σημαντικά έσοδα. Τα Handymax φορτηγά πλοίο ξηρού φορτίου Blue Angel και Blue Eternity αναμένεται να αποφέρουν έσοδα για το 2011 στα 9-10 εκατ. δολ. περίπου. Αυτή η δραστηριότητα έχει υψηλή κερδοφορία με το καθαρό περιθώριο κέρδους να ξεπερνά το 30%.

Για το σύνολο του 2011 η Merit αναμένει αύξηση των όγκων κατά 5% σε σχέση με το 2010 αλλά και μια αύξηση των εσόδων κατά 10,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα