Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 09:20

* ΕΞΠΡΕΣ: Στην τελική ευθεία για τον νέο πρωθυπουργό

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χωρίς επίσημες ανακοινώσεις ολοκληρώθηκαν χθες οι διαπραγματεύσεις των δύο κομμάτων για την επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος, εντείνοντας την ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο για την πορεία της οικονομίας μετά την ακατανόητη καθυστέρηση".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Το κρίσιμο βήμα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα αναμένεται ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς να κάνουν το τελικό «βήμα» στη συμφωνία τους, ώστε η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση και νέο πρωθυπουργό. Τα θετικά μηνύματα εστάλησαν χθες το βράδυ με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την είδηση ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο".

* ΚΕΡΔΟΣ: Παρατεταμένες ωδίνες για την κυβέρνηση συνεργασίας

Η εφημερίδα γράφει ότι "συμφωνία σε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής κατέληξαν οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς χθες το βράδυ ύστερα από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων και κινήσεων τακτικής, που αποδυναμώνουν ουσιαστικώς το όλο εγχείρημα, ωστόσο διαδικαστικά αλλά και ουσιαστικά θέματα έκαναν τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να μην ανακοινώσουν το όνομά του".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Γραπτή δήλωση συναίνεσης ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ρητή γραπτή δήλωση από τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων ότι θα εφαρμόσουν πιστά την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου ζητούν οι εταίροι μας της ευρωζώνης, προκειμένου να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισ. ευρώ εντός του Νοεμβρίου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα