Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 09:51

- 12.00 Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, κατά το οποίο αναμένεται να συζητηθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

- 10.30 Συνεδρίαση του ECOFIN στις Βρυξέλλες.

- Δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1 δισ. ευρώ, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ.

- 19.00 Ομιλία του προέδρου του Aρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά στο δημαρχείο της Καλλιθέας.

- 19.30 Συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, την οποία συνδιοργανώνουν ο δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.

- 22.16 Η εκτόξευση του σκάφους Fobos-Grunt («Φόβος-Έδαφος») της ρωσικής αποστολής από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, που επιχειρεί να φέρει τα πρώτα δείγματα από το Φόβο, έναν από τους δύο μικρούς δορυφόρους του Aρη.

H αποστολή προγραμματίζεται να φτάσει στη γειτονιά του Άρη τον Οκτώβριο του 2012 και να προσεδαφιστεί στο Φόβο λίγους μήνες αργότερα. Εκεί, θα αναπτύξει έναν μηχανικό βραχίονα που θα συλλέξει σκόνη και μικρά βότσαλα συνολικού βάρους 200 γραμμαρίων.

- 9.00 Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE στο Ζάππειο Μέγαρο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στην εκπαίδευση – ενημέρωση των ευάλωτων χρηστών του δρόμου, των νέων οδηγών, των ηλικιωμένων και όλων εν γένει των χρηστών του ευρωπαϊκού οδικού δικτύου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εννέα χώρες της Ε.Ε.

- 18.00 Εκδήλωση για το Ρώσο κοσμοναύτη και φωτογράφο, Φιοντόρ Γιουρτσίχιν, ο οποίος θα συνομιλήσει με το ελληνικό κοινό στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).

Η ομιλία του φέρει τον τίτλο «Η εμπειρία από την περιπλάνηση στο διάστημα» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διημερίδας «Τέχνη – Επιστήμη – Σύμπαν» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

- 13.30 Ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με θέμα «Δημόσια Ευρωπαϊκά Μέσα την εποχή της κρίσης. Ενημέρωση: κοινωνικό αγαθό», στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως βασικοί ομιλητές και δημοσιογράφοι από δημόσια μέσα ενημέρωσης της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα