Νέα μέτρα λιτότητας ανακοινώνει η Κύπρος

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 14:49
UPD:16:21

Νέα μέτρα λιτότητας αναμένεται να παρουσιάσει η κυπριακή κυβέρνηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στον απόηχο της διπλής υποβάθμισης της οικονομίας και τριών τραπεζών της χώρας από τον οίκο Moody's.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κίκης Καζαμίας.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, με αφορμή των υποβάθμιση των τριών μεγάλων τραπεζών της Κύπρου, ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας ανέφερε ότι η αστάθεια της ελληνικής οικονομίας επηρεάζει άμεσα την κυπριακή λόγω της μεγάλης επέκτασης του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα.

Ο κ. Καζαμίας χαρακτήρισε ανησυχητική, αν και υπερβολικά αυστηρή, τη διπλή υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας και των τραπεζών, λέγοντας ότι με την επιστροφή του θα πρέπει η κυβέρνηση να επεξεργαστεί νέα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας.

Η υποβάθμιση προκάλεσε νέες σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την ασκούμενη οικονομική πολιτική. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε την κυβέρνηση τάχιστα να πάρει μέτρα, λέγοντας ότι αν ενεργήσει υπεύθυνα θα έχει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Καζαμίας δήλωσε ότι «οι οίκοι αξιολόγησης λαμβάνουν υπόψη όσα λέγονται στο εσωτερικό». «Δυστυχώς δεν είναι καθόλου βοηθητικό να βομβαρδίζεται καθημερινά η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα