Σε ελεύθερη πτώση οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 13:56

ENTEINONTAI οι ρευστοποιήσεις στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μέσα σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας που προκαλεί η παρατεταμένη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η προοπτική ενός νέου πολέμου στον Κόλπο.

Στις 13:50 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει υποχωρήσει στις 3.774,6 μονάδες μειωμένος κατά 3,39%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.799,82 μονάδες καταγράφοντας σημαντικές απώλειες της τάξεως του 5,11% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.795,12 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 4,24%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι τομείς των ασφαλειών και της υψηλής τεχνολογίας με τις μετοχές των εταιρειών Αxa και Philips να καταγράφουν απώλειες άνω του 8% η κάθε μία.

Στο τελευταίο ημίωρο έχουν ενταθεί οι πιέσεις σχεδόν στο σύνολο των κλάδων και κυρίως στις τηλεπικοινωνίες. Η μετοχή της France Telecom υποχωρεί κατά 7,65%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, η γαλλική κυβέρνηση εναντιώνεται στη χορήγηση κυβερνητικού δανείου προς τη France Telecom εξαιτίας των ανησυχιών πως μια τέτοια κίνηση ίσως θα «σκοντάψει» στην αντίθεση των ευρωπαϊκών αρχών θεμιτού ανταγωνισμού.

Η Γαλλίδα υπουργός Βιομηχανίας, Νικόλ Φοντέν, διευκρίνισε σε συνέντευξή της ότι η κυβέρνηση δεν αναμένεται να οριστικοποιήσει σχέδιο αναχρηματοδότησης προτού η France Telecom ορίσει νέο πρόεδρο στις 2 Οκτωβρίου. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Νόελ Φόρτζαρντ, τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στο γαλλικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα