ING: Τροχοπέδη για την ανάπτυξη οι ανεπαρκείς πολιτικές

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 14:56

Σε τροχιά ύφεσης βρίσκεται η Ευρώπη, η οποία απειλείται με αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης προειδοποιεί η ING με εισήγησή της στο ετήσιο συνέδριο για τις προοπτικές του 2012, που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Στρατηγικής της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων, Valentijn van Nieuwenhuijzen, «η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα έτος αυξημένων μέτρων λιτότητας και πιο περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν το δύσκολο έργο της προσπάθειας εξισορρόπησης της εμπιστοσύνης των αγορών και της χρηματοοικονομικής κατάστασης, με την ανάπτυξη και την ικανότητα λήψης πολιτικών αποφάσεων».

Ωστόσο, το στέλεχος της ING επισήμανε στη σημερινή του ομιλία ότι «η προσέγγιση που υιοθετείται είναι ανεπαρκής, πολύ καθυστερημένη και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αντιμάχονται τα προβλήματα του χθες. Απαιτείται μεγαλύτερη καινοτομία, όταν πρόκειται για τη χάραξη πολιτικής».

Όπως τονίζει, οι εξελίξεις το 2012 θα διαμορφωθούν με βάση τρεις πυλώνες: την κρίση του τραπεζικού τομέα στην ΕΕ, τη μετάδοση της κρίσης και την αξιοπιστία των αρμοδίων χάραξης πολιτικής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα