Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 09:50

* ΕΞΠΡΕΣ: Αναζωπύρωση σεναρίων για τον Λουκά Παπαδήμο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην επιλογή του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου φαίνεται ότι καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση. Αργά χθες το βράδυ υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος έθεσε ως όρους τη συμμετοχή περισσότερων πολιτικών προσώπων -από τα δύο κόμματα- στην κυβέρνηση, ευχέρεια κινήσεων για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και μεγαλύτερη διάρκεια «ζωής» για τη νέα κυβέρνηση".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ισχυρή κυβέρνηση τώρα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπό το φως των ισχυρών αντιδράσεων στην επιλογή του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία δημιουργείται αισιοδοξία για την ευόδωση του σεναρίου για μια ισχυρή κυβέρνηση υπό το Λ. Παπαδήμου. Η αποδοχή του προσώπου του από ταον Αντ. Σαμαρά οδήγησε το Γ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ. Σήμερα στις 10 η σύγκληση νέου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ιλαροτραγωδία στο Προεδρικό

Η εφημερίδα γράφει ότι "στη λύση του κ. Λουκά Παπαδήμου θα καταλήξουν τελικώς οι πολιτικοί αρχηγοί στο νέο συμβούλιο που θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά το ιλαροτραγικό ναυάγιο της χθεσινής ημέρας".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ακροβασίες που «παίζουν» με την εθνική καταστροφή

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την απάντηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, για το εάν δέχεται να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, αναμένουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και οι πολιτικοί αρχηγοί Γ.Α. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης. Στις 10 π.μ. έχει προγραμματισθεί να επαναληφθεί η σύσκεψή τους, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς χθες η κακοστημένη παράσταση, με πρωταγωνιστές τους τρεις αρχηγούς, «κατέβηκε» πριν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλαβη στη χώρα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα