Αμεση ανάληψη δράσης ζητεί από την ΕΕ ο Γκάιτνερ

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 06:32
UPD:09:40

Την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου για την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας ζητεί από την Ευρώπη ο Aμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Στο περιθώριο της συνόδου των κρατών που απαρτίζουν το Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC)στη Χονολουλού, ο κ. Γκάιτνερ τόνισε ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους παραμένει η κύρια πρόκληση για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Κάλεσε ακόμη τις χώρες Ασίας - Ειρηνικού να λάβουν μέτρα για την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις από την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, είχε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Mπαράκ Ομπάμα συζήτησε ξεχωριστά με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε προηγουμένως και με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του, μετά από την προβλεπόμενη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να δόσει στον μέχρι σήμερα Γερουσιαστή Μάριο Μόντι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα