Αθ. Ορφανίδης: Εξαίρετη η επιλογή του Λ. Παπαδήμου

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 22:03

«Εξαίρετη» χαρακτήρισε την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της Ελλάδας ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα πετύχει το καλύτερο δυνατό, υπό τις περιστάσεις, αποτέλεσμα για τη χώρα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Λευκωσίας, ο κ. Ορφανίδης επισημαίνει ότι το κούρεμα του χρέους «δεν ήταν ούτε ο πιο αποτελεσματικός, ούτε ο πιο αποδοτικός τρόπος διαχείρισης της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ».

Αναφερόμενος στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Ορφανίδης τονίζει πως αν λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης της κυβέρνησης, θα λυθούν και τα άλλα προβλήματα της οικονομίας. Κατά βάση δημοσιονομικό είναι το πρόβλημα στο τραπεζικό μας σύστημα και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την οικονομία, σημειώνει και εντοπίζει την «αχίλλειο πτέρνα» της οικονομίας στην απώλεια της αξιοπιστίας της κυβέρνησης.

Επισημαίνει τέλος ότι είναι αυτονόητο πως όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι έτοιμες να στηρίξουν το τραπεζικό τους σύστημα, αν χρειαστεί, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει να ληφθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να πειστούν οι αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα