«Έτοιμη» να βοηθήσει την ευρωζώνη η Ιαπωνία

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Νόντα στη σύνοδο του Apec
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 10:00

Έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην ευρωζώνη προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση χρέους είναι η Ιαπωνία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Γιοσιχίκο Νόντα. «Αν υιοθετηθεί η σωστή πορεία θα προσφέρουμε την κατάλληλη βοήθεια», τόνισε στη σύνοδο του Apec.

Έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην ευρωζώνη προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση χρέους είναι η Ιαπωνία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Γιοσιχίκο Νόντα.

Η τρίτη παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της, είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη σύνοδο του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (Apec) στη Χαβάη. Διεμήνυσε ωστόσο πως είναι κυρίως θέμα των χωρών της ευρωζώνης να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

«Θέλουμε η Ευρώπη να...πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών», ανέφερε ο Νόντα. «Η κρίση θα έχει επιπτώσεις σε όλον τον κόσμο. Αν υιοθετηθεί η σωστή πορεία θα προσφέρουμε την κατάλληλη βοήθεια.»

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αρνήθηκε πάντως να διευκρινίσει το ποσοστό με το οποίο θα μπορούσε να συμμετάσχει το Τόκιο στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα