Εξοικονόμηση κόστους 60% από τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών ΥΠΕΚΑ

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 12:26

Σε πάνω από 60% υπολογίζεται η εξοικονόμηση του συνολικού κόστους μίσθωσης από τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ενιαία κτιριακή υποδομή.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διενέργεια και ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών για τη μίσθωση ενιαίας κτιριακής υποδομής, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να στεγαστούν οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, υπεγράφη στις 8 Νοεμβρίου 2011.

Όπως επισημαίνεται, μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες, οι οργανισμοί και οι Ανώνυμες Εταιρείες του ΥΠΕΚΑ στεγάζονται σε 28 κτήρια, εκ των οποίων τα 27 είναι μισθωμένα και ένα ιδιόκτητο, συνολικού εμβαδού περίπου 37.000 τ.μ.. Τα κτήρια αυτά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, είναι διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και στην πλειοψηφία τους παλιά (άνω των 20 ετών), με άμεση συνέπεια να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες σύγχρονων υπηρεσιών, αλλά να είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες.

Επιπρόσθετα, σήμερα το ύψος μόνο των μισθωμάτων ανέρχεται στο ποσό των περίπου εννέα εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων (φύλαξη, καθαριότητα, ΔΕΗ κλπ) ξεπέρασαν το ποσό των δύο εκατ. ευρώ.

Η άμεση εξοικονόμηση από τα μισθώματα υπολογίζεται σε πάνω από 60% του υφιστάμενου συνολικού κόστους μίσθωσης και αναμένεται ότι θα μειωθεί κατά έξι εκατ. ευρώ κατά έτος, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα