Γ. Κωστόπουλος: Την άνοιξη του 2012 η ΑΜΚ της νέας τράπεζας

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 13:55
UPD:15:53

Την άνοιξη του 2012 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της πρώτης Γ.Κωστόπουλος, κατά τη γενική συνέλευση της τράπεζας, που ενέκρινε το σχέδιο συγχώνευσης.

Την άνοιξη του 2012 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της πρώτης Γιάννης Κωστόπουλος, κατά τη γενική συνέλευση της τράπεζας, που ενέκρινε το σχέδιο συγχώνευσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων της τράπεζας ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι «Δεν δώσαμε στραβά δάνεια», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων και συμπλήρωσε ότι «τα όποια προβλήματα οφείλονται στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και στις χρηματοδοτήσεις του δημόσιου τομέα».

«Με τη συνένωση με τη Eurobank κάνουμε μία καινούργια αρχή και ελπίζω τώρα και με τη νέα κυβέρνηση, ίσως συμμαζευτούν λίγο τα πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Κωστόπουλος.

Αναφερόμενος στις τιμές των μετοχών της τράπεζας είπε ότι «δεν θα ξαναδούμε εύκολα να διαμορφώνονται στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ετών». Πάντως εκτίμησε ότι «θα πάψει πάντως το διεθνές κερδοσκοπικό παιχνίδι».

Ο πρόεδρος της Alpha Bank τόνισε ακόμη ότι η συνένωση των δύο τραπεζών θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα του αύριο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με την συμβολή και του Κατάρ.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Eurobank αναφέρει ότι η Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ενέκρινε σήμερα τη συγχώνευση με την Alpha Bank και την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με σχέση ανταλλαγής 7 κοινές μετοχές της Eurobank προς 5 νέες κοινές μετοχές της Alpha Eurobank και 1 παλαιά κοινή μετοχή της Alpha προς 1 νέα κοινή μετοχή της Alpha Eurobank.

Η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι «μια ιστορική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα, ενισχύει τις προοπτικές αντιμετώπισης της κρίσης, ισχυροποιεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας και δίνει ένα θετικό μήνυμα προοπτικής συνολικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG κ. Νικόλαος Νανόπουλος.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, οι δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες της χώρας», είπε, «δημιουργούν έναν ισχυρό και δυναμικό ιδιωτικό τραπεζικό οργανισμό, την Alpha Eurobank, που θα είναι κατάλληλα τοποθετημένη και στο εσωτερικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Θα έχει δε, διευρυμένες δυνατότητες πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, αυξημένη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, δημιουργώντας μακροπρόθεσμες αξίες για τους μετόχους και τους πελάτες του, και προοπτική για το προσωπικό της».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG χαρακτήρισε τη συνένωση αυτή «ιδανικό συνδυασμό δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, αξιών και επιχειρηματικών προτύπων», τονίζοντας ότι θα είναι η 23η μεγαλύτερη τράπεζα στην ευρωζώνη με συνολικό ενεργητικό 145 δισ. ευρώ, 98 δισ. ευρώ χορηγίες και 68 δισ. ευρώ καταθέσεις. Θα διαθέτει δίκτυο 2.300 καταστημάτων και περίπου 34.000 εργαζόμενους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα