ΕΣΕΕ: Υπό αίρεση οι αυξήσεις που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 11:52

Υπό αίρεση είναι η αύξηση ύψους 1,6% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απο 1ης Ιουλίου, καθώς η τρόικα δεν προβλέπεται να εγκρίνει αυξήσεις στις αποδοχές.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης, μιλώντας σε συνέδριο για τη στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης στο εμπόριο.

O πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης.

Ανέφερε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται άτυπη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ) για το θέμα αυτό και εξέφρασε την ελπίδα να μην «σπάσει» η κόκκινη γραμμή για τη διατήρηση των κατώτατων μισθών.

Ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με την ΕΓΣΣΕ, ανέρχεται σήμερα σε 684 ευρώ μετά τις κρατήσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα είναι εμπορικά απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις που ξένες επιχειρήσεις όχι μόνο δεν δέχονται εγγυητικές από ελληνικές τράπεζες αλλά ούτε και προκαταβολές μέσω ελληνικών τραπεζών.

Προειδοποίησε για την έλευση στη χώρα μας ξένων κεφαλαίων που αγοράζουν από τις τράπεζες τα χρέη επιχειρήσεων με στόχο να αποκτήσουν τον έλεγχό τους.

Αναφερόμενος στο τέλος ακινήτων έκανε λόγο για σκάνδαλο αυθαιρεσίας ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για την προοπτική απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων απο τις επιχειρήσεις αφού οι περισσότερες δεν έχουν φορολογική - ασφαλιστική ενημερότητα και δεν προβλέπεται δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών προς το Δημόσιο με τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα