Γαλλία: Αδικαιολόγητη η διεύρυνση του γαλλογερμανικού spread

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 14:05

«Πιστεύουμε ότι η διαφορά επιτοκίων μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας δεν δικαιολογείται γιατί νομίζουμε ότι η αντίδραση της Γαλλίας, το σχέδιο της 7ης Νοεμβρίου και οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για περικοπή των ελλειμμάτων και του χρέους θα προσδώσουν αξιοπιστία στην οικονομική στρατηγική μας», δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού, Βαλερί Πεκρές.

Αδικαιολόγητη θεωρεί το Παρίσι την τρέχουσα διαφορά αποδόσεων μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών ομολόγων, η οποία εκτινάχθηκε σήμερα στις 190 μονάδες βάσης, επίπεδο ρεκόρ από την ίδρυση του ευρώ.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού, Βαλερί Πεκρές, εκτίμησε ωστόσο ότι τα μέτρα που έχει λάβει το Παρίσι θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις αγορές.

«Πιστεύουμε ότι η διαφορά επιτοκίων μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας δεν δικαιολογείται γιατί νομίζουμε ότι η αντίδραση της Γαλλίας, το σχέδιο της 7ης Νοεμβρίου και οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για περικοπή των ελλειμμάτων και του χρέους θα προσδώσουν αξιοπιστία στην οικονομική στρατηγική μας», δήλωσε η κ. Πεκρές.

Υπογράμμισε δε την εμπιστοσύνη που έχει η Γαλλία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ως προς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη αλλά έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα... αυτό έπραξε και το 2008 όταν το απαίτησαν οι συνθήκες», ανέφερε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα