Κατάθεση Κοντογιάννη για την υπόθεση των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 16:00
UPD:16:08

Στο 27ο προανακριτικό τμήμα του πταισματοδικείου Αθηνών κατέθεσε την Τετάρτη, ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης για την υπόθεση των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που ο ίδιος είχε καταθέσει πριν ένα μήνα. Προηγήθηκε την Τρίτη η κατάθεση του πρώην προέδρου του Ταμείου Πέτρου Μολυβιάτη.

O βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Υπενθυμίζεται δωρητές του Ταμείου έχουν ζητήσει πίσω τα χρήματά τους ενώ βουλευτές και πολιτευτές από την Ηλεία έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση των χρημάτων.

Στις αρχές του μήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν δοθούν εξηγήσεις για τα χρήματα του ταμείου που -όπως είπε- «τελικά κατέληξαν στη μαύρη τρύπα των ταμείων του δημοσίου», τότε θα πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους δωρητές. Παράλληλα, χαρακτήρισε ατυχή την ονομασία του ταμείου σε «Ταμείο Μολυβιάτη» καθώς, όπως είπε, «δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο στις απαιτήσεις των "ευγενών Ελλήνων" που το χρηματοδότησαν».

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Κοντογιάννης παρέδωσε τα επιπλέον στοιχεία που έχουν προκύψει από το κοινοβουλευτικό έλεγχο από τις 14 Οκτωβρίου έως σήμερα, και για μία φορά αναφέρθηκε στην έντονη κοινωνική αγανάκτηση που υπάρχει στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς, όπως σημείωσε, οι πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια βλέπουν πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού και προσφορές ομογενών και φιλελλήνων του εξωτερικού, δεν αξιοποιούνται για το σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν.

Τέλος, ζήτησε να επισπευθούν οι διαδικασίες ώστε τα χρήματα να αποδοθούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές και να αποδοθούν ευθύνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα