Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 09:52

* ΕΞΠΡΕΣ: Απόλυτη πειθαρχία και ομόλογα σταθερότητας

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αλλαγή των συνθηκών προκειμένου να εμπεδωθεί η πλήρης δημοσιονομική πειθαρχία είναι αναγκαία όχι μόνο για να ξεπεράσει η ευρωζώνη τη συστηματική κρίση την οποία αντιμετωπίζει, αλλά και για να «προχωρήσει μπροστά» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αγωνία για το haircut

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται σήμερα στη Φραγκφούρτη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των τραπεζών και τον επικεφαλής του IIF Τσ. Νταλάρα. Αντικείμενο της συνάντησης να καταλήξουν σε συγκεκριμένη πρόταση για το haircut, που θα κατατεθεί στην τρόικα".

* ΚΕΡΔΟΣ: Τι παζαρεύει ο Νταλάρα για το κούρεμα των ομολόγων

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύγκλιση απόψεων και συντονισμός ενεργειών σε πολιτικό επίπεδο αναζητείται κατ΄αρχάς μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και IIF για την οριστικοποίηση των όρων εφαρμογής του κουρέματος κατά 50% των ελληνικών ομολόγων. Χθες, ο επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα, σε ταξίδι αστραπή στην Αθήνα, είχε συνάντηση με τον πρωθυπυργό κ. Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 255 ψήφοι εμπιστοσύνης στην προοπτική του ευρώ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου έδωσε, χθες, η Βουλή, με 255 θετικές ψήφους, έναντι 38 αρνητικών και 7 απόντων. Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας χθες την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής νέα έκκληση στους πολιτικής αρχηγούς, να δεσμευτούν ρητώς για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, προκειμένου να αντληθεί η έκτη δόση".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα