Συμμετοχή άνω του 70-80% στο PSI «βλέπει» ο Νταλάρα

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 18:56

Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα σε δηλώσεις του από τη Φραγκφούρτη, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τουλάχιστον το 70-80% των ιδιωτών ομολογιούχων του ελληνικού χρέους θα ενταχθούν στο PSI.

Την αισιοδοξία ότι τουλάχιστον το 70-80% των ιδιωτών ομολογιούχων του ελληνικού χρέους θα ενταχθούν στο PSI εξέφρασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Σε δηλώσεις του από τη Φραγκφούρτη, ο Νταλάρα ανέφερε ότι οι ομολογιούχοι έχουν ήδη σχηματίσει σχετική επιτροπή και ελπίζουν να αρχίσουν σύντομα τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την ΕΕ για το σχέδιο περικοπής κατά 50% του ελληνικού χρέους.

Δήλωσε επίσης ότι προσβλέπει σε συμφωνία εντός των επόμενων εβδομάδων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή έως τον Ιανουάριο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι έχει έμπρακτες ενδείξεις για συμμετοχή της τάξης του 70-80% και δήλωσε αισιόδοξος για «πολύ υψηλό» βαθμό συμμετοχής.

Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόσωπος των τραπεζών στις διαπραγματεύσεις περικοπής του ελληνικού χρέους, εν αντιθέσει με το ακυρωθέν σχέδιο του PSI του Ιουλίου, αυτή τη φορά δεν προβλέπεται να υπάρξει ευρεία γκάμα επιλογών για τους επενδυτές. Δεν προβλέπεται ακόμα να υπάρξει ειδική προσφορά ανταλλαγής αποκλειστικά για τις ελληνικές τράπεζες, αν και καταβάλλεται προσπάθεια να εκπροσωπηθούν οι τελευταίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η Αθήνα αναμένει να είναι σε θέση να παρουσιάσει στους ιδιώτες ομολογιούχους πρόταση για την περικοπή του χρέους της έως τα τέλη του μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα