Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 09:48

* ΕΞΠΡΕΣ: «Λιμνάζουν» οφειλές 60 δισ. προς το Ελληνικό Δημόσιο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανατροπή στις δομές και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα προτείνει εμμέσως πλην σαφώς ο Γερμανός Χορστ Ράιχενμπαχ με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της ειδικής ομάδας δράσης. Στην έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στι Βρυξέλλες τονίζεται ότι παραμένουν ανείσπρακτες ληξιπρόθεσμες οφειλές 60 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ αφορούν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Καταρχήν συμφωνία. Το 80% αποδέχεται το «κούρεμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι συζητήσεις για την εφαρμογή του haircut στα ελληνικά ομόλογα. Οι τραπεζίτες που συναντήθηκαν χθες στη Φρανκφούρη έστειλαν θετικό μήνυμα σε Βρυξέλλες και Αθήνα ότι η αποδοχή της πρότασης της 26ης Οκτωβρίου κινείται κοντά στο 80%. Ο Τσ. Νταλάρα με δηλώσεις του έδειξε πως υπάρχει καταρχήν συμφωνία και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα έχουν καταλήξει σε μία οριστική πλατφόρμα".

* ΚΕΡΔΟΣ: Αντεπίθεση χωρίς αντίσταση στην ευρωζώνη από τις αγορές

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντεπίθεση χωρίς αντίσταση εξαπολύουν οι αγορές κατά της ευρωζώνης, με τη Γαλλία να μπαίνει πλέον ευθέως στο στόχαστρο και τη Γερμανία να επιμένει σε ρόλο θεατή αρνούμενη οποιαδήποτε δραστική, «αμυντική» παρέμβαση της ΕΚΤ".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οι πηγές χρηματοδότησης κλείνουν για την Ευρωζώνη

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κλείνουν οι «στρόφιγγες» χρηματοδότησης για τις χώρες της Ευρωζώνης, με Ισπανία και Γαλλία να βρίσκονται χθες αντιμέτωπες με υπερβολικά αυξημένο κόστος δανεισμού και περιορισμένη ζήτηση στις δημοπρασίες κρατικών ομολόγων, αντικατοπτρίζοντας τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ζώνης του Ευρώ".

* DEALnews: "Η νέα λίστα συλλήψεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα έγγραφο ντοκουμέντο από τα κιτάπια του Υπουργείου Οικονομικών φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η Deal News. Πρόκειται για τη λίστα-φωτιά, 42 επιχειρηματιών των οποίων οι υπεύθυνοι, όπως αναφέρονται ονομαστικά, πρόκειται να συλληφθούν τις επόμενες ημέρες για μη απόδοση ΦΠΑ στο Δημόσιο, συνολικού ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα