Ανοδος για το ευρώ, πτώση για το δολάριο

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 13:03

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά τη χθεσινή πτώση, καταγράφοντας συγκρατημένα κέρδη της τάξης του 0,3% έναντι του δολαρίου. Στις 11.23 π.μ. (ώρα Ελλάδος), το ευρώ κυμαινόταν στα 1,3525 δολάρια. Έναντι του γεν, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% στα 104,08 γεν.

Στα χαμηλά έξι μηνών κυμαίνεται σήμερα το δολάριο έναντι διαφόρων κύριων νομισμάτων, καθώς οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εντείνονται και λειτουργούν ανασταλτικά για το επενδυτικό κλίμα.

«Έχει σημειωθεί κάποια ανάκαμψη από τα χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, οι συνθήκες υψηλού κινδύνου παραμένουν. Συνεχίζονται οι αρνητικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οι οποίες δημιουργούν αμυντικές τάσεις μεταξύ των επενδυτών», σχολιάζει στο Reuters ο επικεφαλής συναλλαγματικής πολιτικής της Morgan Stanley, Ίαν Στάναρντ.

«Τυχόν ανακάμψεις του ευρώ θα έχουν βραχυχρόνιο χαρακτήρα, καθώς οι ανησυχίες για τη χρηματοδότηση σε δολάρια εξακολουθούν να είναι πολύ έντονες και διατηρούν χαμηλά τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα