ΗΠΑ: Πραγματική ανάπτυξη 2% το γ' τρίμηνο

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 15:59
UPD:16:02

Με ρυθμό 2% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους, σε ετησιοποιημένο επίπεδο, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις που δημοσιοποίησε σήμερα η Υπηρεσία Οικονομικών Αναλύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις σημερινές προβλέψεις συμπεριλήφθηκαν πληρέστερα στοιχεία σε σύγκριση με την πρώτη εκτίμηση που είχε δημοσιοποιηθεί έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με την οποία το ΑΕΠ διαμορφωνόταν στο 2,5% για το γ’ τρίμηνο.Το πραγματικό ΑΕΠ περιλαμβάνει μόνο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγονται με πόρους που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το αμερικανικό ΑΕΠ είχε σημειώσει αύξηση της τάξεως του 1,3%. Στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το προηγούμενο τρίμηνο θεωρείται ότι συνέβαλαν η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, οι σταθερές επενδύσεις πλην ακινήτων, οι εξαγωγές και οι δημόσιες δαπάνες.

Οι θετικές επιδράσεις από τους ανωτέρω παράγοντες αντισταθμίστηκαν, ωστόσο, εν μέρει από τη μείωση στις ιδιωτικές επενδύσεις αποθεμάτων και τις δαπάνες σε επίπεδο τοπικό και κρατικό. Αύξηση σημείωσαν, επίσης, οι εισαγωγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα