Γερμανία: «Ναυάγησε» η δημοπρασία δεκαετών ομολόγων

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 14:10
UPD:21:16

Στη νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές απέδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας την αποτυχία πλήρους διάθεσης δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησής τους.

Ο Οργανισμός διακράτησε τίτλους αξίας 2,356 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ διέθεσε 3,644 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,98%. Αρχικά, το Βερολίνο στόχευε στην άντληση ποσού 6 δισ. ευρώ.

«Το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας αντικατοπτρίζει το ιδιαίτερα νευρικό περιβάλλον των αγορών», αναφέρει ο Οργανισμός, τονίζοντας ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα αναχρηματοδότησης του γερμανικού χρέους.

Αναφορικά με την ποσόστωση (ομολόγων) που διακρατήθηκε, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο επιθυμητός συνολικός όγκος θα επιτευχθεί μέσω πωλήσεων στη δευτερογενή αγορά.

Nοβότνι: Σήμα κινδύνου

«Σήμα συναγερμού» συνιστούν οι δυσχέρειες που αντιμετώπισε η Γερμανία στην αγορά ομολόγων, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, καλώντας ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προχωρήσουν το δημόσιο διάλογο για τα ευρωομόλογα, για τα οποία «υφίστανται διαφορετικές απόψεις και παραλλαγές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα