Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 09:54

* ΕΞΠΡΕΣ: Σιδηρά πειθαρχία πριν από την έκδοση ευρωομολόγου

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στη δημιουργία συνθηκών δημοσιονομικής πειθαρχίας, που θα ανοίξει τον δρόμο για την έκδοση ευρωομολόγων, οδηγούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική διακυβέρνηση, τις οποίες παρουσίασαν χθες ο Ζ.Μ. Μπαρόζο και ο επίτροπος Ολι Ρεν".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ξεμπλοκάρει η έκτη δόση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λύση στο γόρδιο δεσμό για την εκταμίευση της έκτης δόσης φαίνεται πως έδωσε η -έστω και με καθυστέρηση- επιστολή του Αντ. Σαμαρά σε Eurogroup, Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Θετικά υποδέχθηκαν την κίνηση αυτή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και εκτός απροόπτου το Eurogroup της προσεχούς Τρίτης θα εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ναυάγιο της Μέρκελ στις αγορές ομολόγων

Η εφημερίδα γράφει ότι "το «περίστροφο» των αγορών είδε κατά πρόσωπο χθες το Βερολίνο μ΄ένα ισχυρό όσο και απροσδόκητο χτύπημα - μία αποτυχημένη, έως «καταστροφική» δημοπρασία γερμανικών κρατικών ομολόγων, που έδειξε ότι η κρίση χρέους δεν γνωρίζει ισχυρούς και αλώβητους παίκτες".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Υποχώρησαν τα εμπόδια για τη δόση του δανείου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου ανοίγει η επιστολή που έστειλε χθες στην ηγεσία της Ενωσης και του ΔΝΤ ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντ. Σαμαράς, με την οποία αναλαμβάνει τη δέσμευση να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου του Συμβουλίου Κορυφής".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα