Αύξησαν το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 09:49
UPD:10:07

Μεγαλύτερο μερίδιο κέρδισαν οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην αγορά των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο, το μεγαλύτερο απέσπασε η Honda Motor Co. και η Nissan Motor Co., καθώς τα νέα μοντέλα που κατασκεύασαν, μπόρεσαν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, χωρίς τις προσφορές δανείων με μηδενικό επιτόκιο και εκπτώσεις.

Οι ιαπωνικές και οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ν. Κορέας, αύξησαν το μερίδιό τους από κοινού, στη μεγαλύτερη αγορά πώλησης αυτοκινήτων κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο 32,5%, με μία αύξηση των πωλήσεων 8,7%.

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 2,9% φθάνοντας στο 1,22 εκατ. αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Autodata Corp.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ασίας, έφθειραν την έντονη δραστηριότητα για παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους, της General Motors Corp. και της Ford Motor Co., αυξάνοντας το μερίδιό τους, σε μηνιαία βάση, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Η Honda αύξησε τις πωλήσεις της κατά 16%, στα 101.249 οχήματα και το μερίδιο αγοράς της κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 8,3%. Η τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Nissan, αύξησε τις πωλήσεις των μοντέλων της Infiniti κατά 9,7% στα 55.665 οχήματα και αύξησε το μερίδιό της κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 4,5%. Οι πωλήσεις της Toyota Motor Corp. αυξήθηκαν 4,3% σε 122.065 οχήματα, και το μερίδιό της κατά 0,2%, φθάνοντας το 10%.

Οι μετοχές της Honda κέρδισαν ποσοστό 2%, φθάνοντας στις 5.010 γιεν, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, τη στιγμή που της Toyota σημείωσαν άνοδο 1,6% φθάνοντας στις 3.110 γιεν. Ανοδο 3,5% σημείωναν οι μετοχές της Nissan, φθάνοντας στα 914 γιεν.

Οσο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ν. Κορέας, η Hyundai Motor Co., η μεγαλύτερη της χώρας, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 30.257 οχήματα, ποσοστό 9%. Η ζήτηση του μοντέλου Santa Fe, αυξήθηκε κατά 39%, διευρύνοντας το μερίδιο της βιομηχανίας στο 2,5%, από 2,3%, που ήταν πέρυσι.

Η Kia Motors Corp., θυγατρική της Hyundai, ανακοίνωσε πωλήσεις 18.179 οχημάτων, χαμηλότερες κατά 4%, σε σύγκριση με πέρυσι. Το μερίδιο της Kia μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα, στο 1,5%

Με εξαίρεση την Daewoo Motor Co., η οποία δεν έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο, το μερίδιο αγοράς των 10 ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ήταν το δεύτερο υψηλότερο του έτους.

Από την άλλη πλευρά, η General Motors, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 13%. Η Ford αύξησε τις πωλήσεις της κατά 3,2% και το τμήμα Chrysler της DaimlerChrysler AG, αύξησε τις πωλήσεις του κατά 18%. Το μερίδιο των αυτοκινητοβιομηχανιών που εδρεύουν στις ΗΠΑ – εκτός των ευρωπαϊκών – μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στο 60,2%, με μεγαλύτερη μείωση στις πωλήσεις της General Motors.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα