ΕΛΠΕ: Αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη 9μηνου

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 17:16
UPD:17:25

Στα 121 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων στο εννεάμηνο του 2011, από 171 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Το προσαρμοσμένο EBITDA, το οποίο εξαιρεί την επίπτωση της αποτίμησης των αποθεμάτων καθώς και άλλων μη λειτουργικών στοιχείων στα αποτελέσματα, διαμορφώθηκε στα 287 εκατ. ευρώ έναντι 388 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010.

Τα δημοσιευμένα κέρδη EBITDA μειώθηκαν σε 339 εκατ. ευρώ από 378 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010, ενώ τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 162 εκατ. ευρώ (+25%) κυρίως λόγω του καλύτερου ελέγχου εξόδων και της αυξημένης συνεισφοράς των συνδεδεμένων επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 70 εκατ. ευρώ (-14% έναντι του τρίτου τριμήνου 2010) κυρίως λόγω της χαμηλής ζήτησης καυσίμων στην εσωτερική αγορά, των προγραμματισμένων σταματημάτων των διυλιστηρίων λόγω αναβαθμίσεων και συντήρησης και της επίπτωσης της μειούμενης διεθνούς τιμής πολυπροπυλενίου στα κέρδη των Πετροχημικών.

«Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον, τα λειτουργικά αποτελέσματά μας σε επίπεδο τριμήνου και εννεάμηνου ήταν θετικά. Το 2011 παραμένει μία δύσκολη χρονιά λόγω διεθνούς μακροοικονομικής αβεβαιότητας και της συνεχιζόμενης ύφεσης στην Ελληνική αγορά. Η ανταπόκρισή μας σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας μέσω της αναβάθμισης των παραγωγικών μας μέσων, της μείωσης του λειτουργικού κόστους και της αποτελεσματικής διαχείρισης των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών προκλήσεων. Η επιτυχημένη διαδικασία έναρξης λειτουργίας του αναβαθμισμένου διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης αναδεικνύει τις άρτιες επιχειρησιακές ικανότητες του Ομίλου. Το έργο αναβάθμισης του διυλιστηρίου Ελευσίνας εξελίσσεται εντός των στόχων για επιτυχή ολοκλήρωση και θα προσθέσει σημαντική αξία στον Όμιλο το 2012», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Γιάννης Κωστόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα