Οριακές μεταβολές στο Τόκιο

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 08:28
UPD:11:10

Με οριακή μεταβολή έκλεισε σήμερα Χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς η αγωνία σχετικά με την ικανότητα της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει την διευρυνόμενη κρίση εντείνεται. Ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση 0,06% και υποχώρησε στις 8.160,01 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% στις 706,60 μονάδες.

Το επενδυτικό κλίμα εξακολουθεί να επισκιάζει η επίμονη άρνηση του Βερολίνου να προχωρήσει σε δραστικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όπως είναι η έκδοση κοινών ευρωομολόγων και η ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κέρδη κατέγραψαν, ωστόσο, οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής τσιπ, μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Nikkei για αύξηση των παραγγελιών για ημιαγωγούς και LCD κατά 30% το τέταρτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο.

«Κάποιοι επενδυτές επανατοποθετήθηκαν το απόγευμα σε μετοχές που έχουν υποστεί μαζικές ρευστοποιήσεις, ωστόσο, οι ανησυχίες για την κατάσταση στην Ευρώπη παραμένουν», σχολιάζει στο Reuters ο Κενίσι Χιράνο από την Tachibana Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα