Στα χαμηλά επτά εβδομάδων το ευρώ

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 13:14

Στα χαμηλά επτά εβδομάδων υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ οι αναλυτές «βλέπουν» περαιτέρω εξασθένιση όσο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια δυναμική πολιτική που θα βγάλει την ευρωζώνη από τη δίνη της κρίσης.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το ευρώ κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,7% υποχωρώντας στα 1,3249 δολάρια -τα χαμηλότερα επίπεδα μετά τις 6 Οκτωβρίου. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το ευρωπαϊκό νόμισμα μετά την αποτυχία στη δημοπρασία γερμανικών τίτλων την Τετάρτη, η οποία ενέτεινε τους φόβους σχετικά με την πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Η Μέρκελ δεν αφήνει περιθώρια για έκδοση ευρωομολόγων, ενώ αρνητική παραμένει και η ΕΚΤ σχετικά με τη χρηματοδότηση δημοσίου χρέους», σχολιάζει στο Reuters ο Μανουέλ Ολιβέρι από την UBS στη Ζυρίχη. «Δεδομένου ότι αυτές φαίνεται να είναι οι μοναδικές λύσεις για την επίλυση της κρίσης, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για βελτίωση του κλίματος αναφορικά με το ευρώ και πιστεύω ότι μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω», συμπληρώνει.

Το δολάριο, αντιθέτως, ανήλθε στα υψηλά επτά εβδομάδων έναντι μιας σειράς νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές προτιμούν την αυξημένη ρευστότητα και ασφάλεια του αμερικανικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα