Στο ναδίρ εξαμήνου η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 14:08

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών παρέμεινε το Σεπτέμβριο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, γεγονός που αποδίδεται στην παρατεταμένη χρηματιστηριακή καχεξία και στη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ε.Ε. o δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο -12 τον Αύγουστο από -11 τον Ιούλιο, ενώ το Σεπτέμβριο παρέμεινε αμετάβλητος στο -12. Η πτώση αυτή ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο -11 τον Αύγουστο από -10 τον Ιούλιο, ωστόσο το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο -9. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο εν λόγω δείκτης θα παρέμενε τον περασμένο μήνα στα επίπεδα του Αυγούστου, δηλαδή στο -11.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Αύγουστο στις 98,7 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,3% σε σχέση με τον Ιούλιο. Το Σεπτέμβριο, ωστόσο, ενισχύθηκε κατά 0,2% και διαμορφώθηκε στις 98,9 μονάδες.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε τον Αύγουστο στο 8,3%. Το μεγαλύτερο ποσοστό (11,3%) παρατηρείται και πάλι στην Ισπανία, ενώ το χαμηλότερο (2,5%) στο Λουξεμβούργο. Στην Ευρώπη των 15, η ανεργία παρέμεινε τον Αύγουστο στο 7,7%, στα επίπεδα του Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα