Ελληνο-κορεατικό φόρουμ ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 17:16

Ξεκίνησε σήμερα το πρώτο Ελληνο-Κορεατικό Φόρουμ Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, που πραγματοποιείται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συμμετοχή Κορεατών επενδυτών και φορέων που επισκέπτονται τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τις προοπτικές των ελληνικών εταιρειών και τις δυνατότητες τοποθέτησής τους στην ελληνική αγορά.

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να κάνουμε κοινές προσπάθειες ώστε να επεκταθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που είναι επικερδής για όλους, και σε άλλους τομείς, όπως η ανάπτυξη των λιμένων, ο τουρισμός, η τεχνολογία της πληροφορίας, η αμυντική βιομηχανία, το φυσικό αέριο, η μεταλλουργία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι κατασκευές και οι μεταφορές», δήλωσε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Εξοχότατος κ. JANG Tae Shin.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης εκτίμησε από την πλευρά του πως «είναι σίγουρο ότι υπάρχει ανάγκη να υιοθετηθεί ένα μοντέλο εξωστρέφειας, που να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών και στην εισαγωγή επενδυτικών κεφαλαίων».

«Πολλοί τομείς, όπως ο Τουρισμός, η Ενέργεια, η Ακίνητη Περιουσία η Ανάπτυξη Υποδομών, η Βιομηχανία Τροφίμων και η Γεωργία έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και μπορούν - με την υιοθέτηση διεθνών προτύπων παραγωγικότητας - να εμφανίσουν εντυπωσιακή αύξηση», πρόσθεσε.

Το Φόρουμ θα συνεχιστεί αύριο, με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και με επισκέψεις της ομάδας των Κορεατών επενδυτών, σε επιχειρήσεις ενδιαφέροντός τους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα