Eurobank: Κερδοφόρο το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 18:23
UPD:18:32

Κέρδη ύψους 13 εκατ. ευρώ κατέγραψε στο τρίτο τριμήνο η EFG Eurobank, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων από την συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) του Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια της Eurobank την ίδια περίοδο, λαμβανομένης υπόψη της επίπτωσης από τo PSI, ο δείκτης κεφαλαίων 1ης διαβάθμισης Tier I διαμορφώθηκε σε 10% και ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας σε 10,4% στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας προστίθεται πως μαζί με την ανακοίνωση της συγχώνευσης με την Alpha Bank ανακοινώθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους €3,9δισ., το οποίο περιλαμβάνει ενέργειες για την οργανική δημιουργία κεφαλαίων ύψους €2,1δισ., αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,25δισ. και άντληση €500εκ. μέσω υποχρεωτικά μετατρέψιμων τίτλων που θα καλυφθούν από την Paramount. Το σχέδιο αυτό έχει αρχίσει να υλοποιείται και θα επικαιροποιηθεί όταν αποσαφηνιστούν πλήρως οι όροι και οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νέου προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI+) και οι επιπτώσεις από την άσκηση της Blackrock.

Στο εννεάμηνο, η τράπεζα είχε ζημίες 575 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων από το PSI του Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η τράπεζα αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας οδήγησε στην αύξησή τους στο 10,96% του συνολικού χαρτοφυλακίου το Γ΄ τρίμηνο του 2011, από 10,06% το προηγούμενο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις αυξήθηκαν σε €331 εκ. το Γ΄ τρίμηνο, από €320εκ. το Β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ η δημιουργία νέων δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 παρέμεινε στα επίπεδα του Β΄ τριμήνου 2011. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συνολικές προβλέψεις καλύπτουν το 51,6% των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ λαμβανομένων υπόψη των εξασφαλίσεων, η κάλυψη υπερβαίνει το 100%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα