Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 10:00

* ΕΞΠΡΕΣ: Υφεση 6,1% προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«καμπανάκι» για βαθύτερη ύφεση στην Ελλάδα έκρουσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης με την εξαμηνιαία έκθεσή του. Ο ΟΟΣΑ υπολογίζει στο 6,1% τη μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος εφέτος (έναντι 5,5% της κυβερνητικής πρόβλεψης) και στο 3% το 2012 (έναντι 2,8% της εκτίμησης του Υπουργείου Οικονομικών).

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέο Σύμφωνο για το ευρώ. Στην Ευρωζώνη όσες χώρες αντέξουν

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια «Ενωση Σταθερότητας» με νόμισμα το ευρώ, με τη συμμετοχή σ΄αυτήν των «προθύμων» και όσων αντέξουν τα δρακόντεια και μακροχρόνια μέτρα λιτότητας, εκχωρώντας παράλληλα (μέρος τουλάχιστον) της εθνικής τους κυριαρχίας στη χάραξη και εφαρμογή οικονομικής πολιτικής".

* ΚΕΡΔΟΣ: Εντονες διαβουλεύσεις σε Βερολίνο και Παρίσι

Η εφημερίδα γράφει ότι "«σιδηρούν σύμφωνο» πειθαρχίας για την ευρωζώνη, που πυρπολείται από την κρίση χρέους, βάζει στο τραπέζι ο γερμανο-γαλλικός άξονας, με το Βερολίνο να πιέζει ασφυκτικά για σχεδόν πλήρη εκχώρηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας των κρατών-μελών και το Παρίσι να σύρεται αδύναμο στα σχέδιο Μέρκελ για την Ευρώπη των «δύο ταχυτήτων»".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πράσινο φως της Ευρώπης στην έκτη δόση του δανείου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup προανήγγειλαν με δηλώσεις τους τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολι Ρεν".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα